Header Ads

SOLUCAN GÜBRESİ NASIL ÜRETİLİR?


Ülkemizde kalitesi düşmüş, verimi azalmış topraklarımızın yeniden daha verimli olması, daha kaliteli ve çok hasat vermesi için doğru gübre kullanmak çok önemlidir. Solucan Gübresi, tüm tarımda kullanılabilen ve hem toprağın hem de ürünün kalitesini arttıran bir gübredir.

Solucan Gübresi üretilirken yaygın olarak Kırmızı Kaliforniya Solucanları kullanılır. Bu solucanların en önemli özellikleri çok hızlı üremeleridir. Bu sayede tesis kurmak isteyen yeni girişimcilerin büyük bir yatırım yapmasına gerek kalmaz. Yapacağınız makul bir yatırım ile her gün kendi kendine büyüyen bir tesisin temellerini atabilirsiniz.

Solucan Gübresi üretimi yapmak için öncelikle kapalı bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Solucanların optimum yaşam şartlarını (sıcaklık, nem vb.) ayarlayabileceğiniz bir ortam olursa hem çoğalmaları hem de vücut aktiviteleri daha fazla olur. Solucanlar düşük sıcaklıklarda bile yaşayabiliyorlar. Ama ideal olan ortamın sıcaklık değerinin 10-15 derecenin altına düşmemesidir.

Solucan Gübresi üretimi için birçok farklı sistem olsa da en yaygın olarak kullanılanlar;

1) Betonerme zeminde yığın sistemi
2) Yerden yüksek havuz sistemi

Solucan Gübresi üretiminde en yaygın olarak kullanılan solucan Kırmızı Kaliforniya Solucanı olarak da bilinen Eisenia Foetida cinsidir. Solucanla ilgili daha detaylı bilgi almak ve solucan satın almak için hemen tıklayın...

Ne Kadar Solucan İle Başlamalıyım?

Aslında bu sorunun net bir cevabı yok. Sizin yatırım maliyetinize, kapalı alanınızın metre karesine göre değişebilir. Ama 100.000 adet solucan üzerinden örnek verecek olursak;
  • 100.000 adet solucan 1 yıl sonunda 8 ile 10 kat arasında çoğalır ve yaklaşık 1.000.000 adet olur.
  • Sizin ilk başlayacağınız kapalı alanda en az 1 yıl kalacağınızı düşünürsek 1.000.000 adet solucana göre bir kapalı alanınız olması gerekir. 1 milyon adet solucan yaklaşık 250-300 metre karelik bir alanda bakılabilir.
  • 100.000 adet solucan 1 ayda toplam 500 kg solucan maması tüketir. (Burada bahsedilen solucan mamasının bir çok farklı uygulaması olsa da genel olarak fermante olmuş hayvan gübresi kullanılır.)
  • 100.000 adet solucan 1 ayda toplam 250 kg solucan gübresi meydana getirir.
  • Solucanlara mama verildiği ilk günden itibaren 6 ay boyunca gübre alınmaz. Daha sonra her ay düzenli olarak gübre alınabilir.

DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK VE SOLUCAN SİPARİŞİ VERMEK İÇİN BİZLERE ULAŞABİLİRSİNİZ:

TEL : 0533 559 75 76
info@brsorganik.com

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.