Header Ads

SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİM TESİSİ

Solucan Gübresi üretimi son yıllarda ülkemizde hızla yayılıyor. Bu üretim her ne kadar kolay olsa da aslında fazlasıyla dikkat isteyen bir iş. Yeterli özen gösterilmediği takdirde kısa ve uzun vadede hüsranla sonuçlanması kaçınılmaz. Peki solucan gübresi üretim tesisi nasıl kurulur? Solucan gübresi üretim tesisi kurmak isteyen birinin dikkat etmesi gereken koşullar nelerdir?

Solucan Gübresi üretimi yapmak için öncelikle kapalı bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Solucanların optimum yaşam şartlarını (sıcaklık, nem vb.) ayarlayabileceğiniz bir ortam olursa hem çoğalmaları hem de vücut aktiviteleri daha fazla olur.

Solucan Gübresi üretimi için genel olarak 2 farklı sistem kullanılmaktadır. Bunlar;

     1) Yerden Yüksek Havuz Sistemi
     2) Betonerme Üzerinde Yığın Sistemi

YERDEN YÜKSEK HAVUZ SİSTEMİ ÖRNEKLERİ
(RESİMLERİ ÜZERLERİNE TIKLAYARAK BÜYÜTEBİLİRSİNİZ.)


BETONERME ÜZERİNDE YIĞIN SİSTEMİ
(RESİMLERİ ÜZERLERİNE BASARAK BÜYÜTEBİLİRSİNİZ.)

Her iki sistemde de dikkat edilmesi gereken en önemli konu solucanları koyacağınız yeterli alanınızın olmasıdır. Çünkü solucanlar iyi bir bakım gördükleri takdirde yılda 8-10 kat çoğalırlar. Bu da demek oluyor ki 1 yıl sonunda (solucan satmadığınız takdirde) 10 kat fazla alana ihtiyaç duyacaksınız.

Solucan Gübresi üretirken solucanları birçok farklı organik maddelerle besleyebilirsiniz. Dünya'da yüzlerce farklı madde kullanılsa da bilinen ve en çok verim alınan yöntem minimum %70 oranında hayvan gübresi kullanımıdır. Hayvan gübresinin solucan maması halini alması için birkaç farklı işlemden geçmesi gerekir. Sonuç olarak pH değeri dengelenmiş, amonyak oranı çok azalmış ve fermante olmuş hayvan gübresi solucanlara verilebilir. Solucan Maması'nı hazır olarak http://www.brsorganik.com adresinden de satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.