Header Ads

SIFIR ATIK KASABASI: KAMİKATSU

Dünya'nın yakın gelecekteki en önemli konularından biri "Atık Yönetimi" olacak. Aslında birçok gelişmiş ülkede zaten bu konu üzerinde yıllardır duruluyor. Hatta Japonya'nın Kamikatsu kasabasında hedef 2020 yılında sıfır atık oluşturmak. Peki bu kasaba bunu nasıl başarıyor?

Aslında bireysel olarak "Sıfır Atık" yaşam şeklini tercih eden birçok kişinin hikayesi daha önce okumuştuk. Ama bunun bir kasaba genelinde uygulanabilmesi kulağa fazlasıyla ütopik geliyordu. Birçok insan iki adım mesafesindeki çöp kutusu yerine atığını yere atarken, Kamikatsulular atıklarını tam 34 ayrı kategoriye ayırıyorlar.

BRS Organik olarak bizim dikkatimizi çeken ise Kamikatsulular'ın yiyecek atıklarını kompost olarak değerlendirmesi. İşte bu tam da bizim konumuz. Biz de Dünya'nın birçok ülkesinde evlere kadar giren bu sistemin fabrikasını kurduk aslında. Yani organik atıklarımızı geri dönüştürebiliriz. Hem de çok ama çok faydalı bir gübre meydana getirerek.

Günümüzde Dünya'yı kirleten onlarca sektör varken biz, "Daha temiz gelecek, daha sağlıklı insan." vizyonu ile yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz.

Siz de solucan gübresi kullanarak hem organik ürünler elde edebilir, hem de bugüne kadar kimyasalların fazlasıyla yorduğu topraklarınızın kalitesi yükseltebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.