Header Ads

TÜRKİYE'NİN İLK EKOLOJİK YUVASI

Türkiye ve Dünya'daki "Çevre Dostu" olayları yakından takip etmeye çalışıyoruz. Çünkü bizim gibi "Doğaya Saygı" başlığı altında işler üretenlere saygı duyuyoruz. İşte tam da bu başlıklar altına yakışacak harika bir haber; Türkiye'nin ilk Ekolojik Çocuk Yuvası Kadıköy Belediye'si tarafından Kozyatağı'nda açıldı.

Yapımı Kadıköy Belediyesi tarafından karşılanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası, tamamen çevreci bir şekilde tasarlandı. İnşaatından başlamak üzere, enerji ve su gibi temel alt yapısına kadar çevre dostu şekilde oluşturulan bu binada ısınma ve aydınlatma güneş panelleriyle sağlanıyor. Yağmur suyu da biriktirilerek, bahçe sulama ve klozetlerde kullanılıyor.

Türkiye'nin İlk Ekolojik Çocuk Yuvası olma özelliğini taşıyan bu projede, sağlıklı öğrenim ve öğretim mekanlarına ön ayak olmak ve uygulamalı doğa dostu eğitimler ile çocukları "Doğaya Saygı" bilinciyle yetiştirmek amaçlanıyor.

Ekolojik yuvada yaklaşık 110 çocuk eğitim alıyor. Toplam 5 sınıfa sahip olan bu binadaki sınıf isimleri de doğadan esinlenerek verilmiş. 1.208 metre kare kapalı ve 1.633 metre kare açık alana sahip olan yuvanın bahçesi çocukların gelişimine uygun şekilde tasarlanmış. Aynı zamanda çeşitli meyve ve sebzelerin de yetiştirildiği bahçede permakültür çalışmalarının yapılması da planlanıyor.

NOT: "Permakültür Nedir?" başlıklı yazıyı okumak için tıklayınız...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.